Dyrevern,  Miljøvern,  Politikk

SLOVAKIA ER PÅ VEI MOT PELSFORBUD!

I Slovakia har lovforslaget om forbud mot pelsdyroppdrett gått gjennom den første behandlingen med et overveldende flertall: 80% av parlamentsmedlemmene støtter et forbud mot pelsdyroppdrett!

Lovforslaget ble lagt frem i etterkant av en underskriftskampanje, hvor over 76.000 skrev under for et pelsforbud. Det ble også publisert video og bilder fra en pelsfarm i landet, som viste forferdelige forhold for minken. Dette skapte selvsagt sterke reaksjoner, og etter et par måneder ble det første lovforslaget lagt frem for Parlamentet. Dette viser at engasjement nytter!

Lovforslaget legger opp til en avviklingsperiode på 3 år for pelsfarmerne, og skal nå drøftes av et parlamentarisk utvalgt, og få godkjennelse av EU-kommisjonen. Deretter skal forslaget gjennom den andre behandlingen, og den endelige avstemningen forventes å finne sted i begynnelsen av 2020. Det siste steget før pelsforbudet trer i kraft, er en godkjennelse av presidenten, som allerede har gitt uttrykk for sin støtte til pelsdyrforbudet. NOAH følger spent med, og håper Slovakia snart får på plass sitt pelsforbud!

Er du enig i at Norge bør innføre et importforbud mot pels? Signer NOAHs underskriftskampanje her: https://www.change.org/p/forby-pelsimport

Støtt NOAHs arbeid for pelsdyrene, bli medlem:
www.dyrsrettigheter.no/medlem/?f10=3rpels

Del